Tel: +36 70 6388008 | Email: office@laarson.hu | Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 27

Blog

A kritikusok és a szkeptikusok persze azzal támadják, hogy drága és nem kiforrott technológia, de manapság elmondhatjuk, hogy az SSD fejlődése elért egy olyan szintet, ahol a kezdeti nehézségekkel már nem kell törődnünk.

Leginkább azért, mert az Apple „munkagépei” kifejlesztése után robbanásszerűen nyitott az otthoni felhasználók piaca felé. Az iPod megjelenése forradalmi újítás volt a szórakoztatóipar zsebben hordható szegmensében, az első, már click-wheel segítségével kezelhető modellje bámulatosan emeberközelivé hozta a zenelejátszók non plus ultárját, és apró mellékzöngeként induló cseperedése jelentős hangerőre csavarodott fel, melyet a világ képtelen volt elengedni a füle mellett.

Ahogy fokozódnak az igényeink, úgy fejlődnek a számítógépeinken futtatható alkalmazások eszköztárai, minősége és bonyolultsága. Ennek a teljesen természetesnek mondható fejlődési iránynak van egy olyan hatása is, hogy egy újabb fejlesztésű program által nyújtott extrák tetszést és elgedettséget kiváltva épülnek be tudatunkba, és a tanulási folyamat úgy írja át a tökéletességre irányuló törekvéseinket és minőségi elvárásaink szintjét, hogy később már alapvető minimumként tekintünk rá.

Aztán tovább szélesedett a mosolyunk, amikor az első kék-fehér toronyházba költöztetett G3-as számítógép látványának hatására mindenki megértette, hogy a dizájn igenis fontos elem, és teljesítménye mellett a szemnek is jól esik, hogy a számítógépházzal már nem csak az íróasztal alá rejtve lehet együtt élni - a sokkal később megjelenő, és még ma is fellelhető G5-ösök és MacPro-k lakhelyéről nem is beszélve -; az első, színes iMac család bebizonyított

 

Most induló rovatunkban olyan kérdésekben szeretnénk tanácsot adni, amelyek aktuálisan elérhető Apple modellek, illetve éppen a piacon még megtalálható, sokak által használt, és nem olyan régen kifutó termékek otthoni javításával és karbantartásával kapcsolatosak.

Az élet egyes területein néha nehéz eldönteni, hogy a tyúk volt-e előbb, vagy az első tojás, amelyből kikelt. Ha az Apple alkotásait vizsgáljuk ebből a szempontból, túlzás nélkül és magabiztosan állíthatjuk, hogy eme márkanév alatt „termő” gyümölcsök nem egy átlagos almafáról származnak. Sokkal inkább a Tudás Fájáról pottyantak kezünkbe – és remélhetőleg pottyannak majd ezután is -, ráadásul nem is estek túl messzire tőle.